Què és el Naturisme?

L’any 1974 la FNI (Federació Naturista Internacional) va definir el naturisme com:

"El naturisme és una manera de viure en harmonia amb la natura, caracteritzada per la pràctica de la nuesa en comú, amb la finalitat d'afavorir el respecte a un mateix, als altres i al medi ambient"

divendres, 5 de desembre del 2008

1ª Trobada Jove a Sierra Natura

A proposta dels nostres amics i socis Valencians Jesús i Mari, del 18 al 20 de juliol vam celebrar la primera trobada de Joves a Sierra Natura. Per tots aquells que no hagin estat mai direm que Sierra Natura es una joia del naturisme situat en plena muntanya. El divendres 18 per la tarda un grup de 5 persones van sortir plens d’il·lusions cap a Valencia. Allà ens esperaven impacients els nostres amfitrions, que assabentats de que arribaríem tard, preparaven la nostra arribada. Sobre les 11 de la nit finalment vam començar veritablement la trobada. Després dels primers petons i abraçades, vam posar-nos ma a l’obra i vam muntar les nostres tendes de campanya. Teníem reservat un lloc molt acollidor a prop de l’edifici central. En aquelles primers moments i amb la foscor de la nit amb llanternes i amb molt d’humor vam aconseguir establir el camp base dels “Joves del CCN”. Hem de confessar que en Bernat, un dels personatges més emblemàtics del centre, i que tots hem pogut veure recentment en una portada del butlletí, amb 10 anys menys, ens va ajudar a muntar, i inclús ens va donar alguna lliçó de com clavar correctament una tenda de campanya. Finalment vam sopar i vam fer una petita tertúlia que es va allargar fins a les 2 de la matinada, demostrant la paciència que tot el càmping va tenir amb nosaltres, que en cap moment ens va dir res, i us puc assegurar que no vam ser precisament silenciosos.

Els dissabte el vam començar cap a les 9 del matí i va ser llavors quan tots els que no havien estat avanç, vam quedar bocabadats, per una part pel magnífic lloc on està situat el càmping, com per lo boniques i originals de les seves instal·lacions, amb formes sinuoses que fan que aquest indret sigui del tot un lloc únic. Tot el matí el vam passar a la magnífica piscina del càmping que, per sorpresa de molts, és del tot natural, ja que no utilitza cap producte químic, sinó un sistema natural a base d’una lleu salinització i aire per mantenir-la en condicions òptimes. Al mig dia els nostres amfitrions ens vam preparar una tradicional i exquisida paella valenciana, com no podia ser d’un altre manera. Va ser tal l’èxit de la paella, que fins i tot es va unir a nosaltres un company naturista Veneçolà que te residencia a Madrid i amb el qual vam establir una bonica amistat que crec que perllongarà en el temps. Això es lo bonic del naturisme i de les trobades, que sempre pots fer nous amics amb els quals ampliar les teves vivències.

Ja per la tarda el càmping celebrava el 10è cros de Sierra Natura, i en el qual no ens ho vam pensar dues vegades i vam participar. Podem destacar la participació del nostre company Iñaki que va venir expressament per participar en el cros i que va quedar en una honorable 4a posició. El cros va estar fantàsticament organitzat amb refrescos i samarretes que van fer les delícies de tots nosaltres, així com de tots els participants. Avanç d’anar-nos a dormir vam tenir una fantàstica sorpresa i es que el “bruixot de Sierra Natura” va organitzar per tots una fantàstica queimada amb un “conjuro” de lo més original, divertit i reivindicatiu. I per acabar la nit vam tenir una sessió de ball orientals i malabars amb carioques, tot això en un ambient familiar i d’amistat.

El diumenge era l’últim dia, i amb tristor teníem que anar acomiadant-nos. Tot i així no vam desaprofitar el matí i vam fer els últims banys a la piscina i les penúltimes rialles. Ja per la tarda i després d’un bon àpat, van recollir i amb il·lusions renovades ens van acomiadar fins a la pròxima, que segur que serà d’aquí a poc temps. En Diego i la seva esposa ens han fet sentir aquest cap de setmana com a casa i ens va donar unes boniques paraules cap al nostre club, el qual es veu que també se l’estima, així que segur que l’any vinent farem la 2ª trobada Jove a Sierra Natura. Això si esperem que amb un grup cada vegada més nombrós.

Gustavo “Abraax”

Què és el Naturisme?

L’any 1974 la FNI (Federació Naturista Internacional) va definir el naturisme com:

"El naturisme és una manera de viure en harmonia amb la natura, caracteritzada per la pràctica de la nuesa en comú, amb la finalitat d'afavorir el respecte a un mateix, als altres i al medi ambient"