Què és el Naturisme?

L’any 1974 la FNI (Federació Naturista Internacional) va definir el naturisme com:

"El naturisme és una manera de viure en harmonia amb la natura, caracteritzada per la pràctica de la nuesa en comú, amb la finalitat d'afavorir el respecte a un mateix, als altres i al medi ambient"

dilluns, 18 de maig del 2009

Sobre l'acte de posar-se nu...

Aquestes paraules son el títol d'un article de la revista Sexologies on parla de la legalitat de la nuesa a l'Estat Espanyol. Quan vaig començar a llegir l'article, vaig veure que els autors estaven molt ben informats sobre la legalitat de fer nudisme, dient que no es penalitza el fet d'anar un pels llocs públics però es va començar a tòrcer quan es fan la pregunta següent:
“Què passa quan algú es mostra tal com va venir al món?”
A partir d'aquí la meva cara va començar a canviar...
L'article de la revista es basava en fer preguntes i que la gent (totes dones) anés responent.
Totes les preguntes tenien tres respostes i aquestes serien d'una dona jove, d'una dona de mitjana edat i d'una dona de més de 50 anys.
Vaig veure respostes tan inverosímils com “que si fos Antonio Banderas sí, però altres persones
no”, a la pregunta de quina opinió et mereix el nudisme. Altres deien que ho respetaven però que no ho farien per vergonya.

Llavors van fer la pregunta de si el nudisme hauria d'estar acotat en espais concrets; una unanimitat van dir que sí, però em va indignar molt quan una d'elles va dir textualment: “Sí, que tengan su espacio en la playa. Si luego te quieres asomar para echar un ojito, pues bueno.” Aquí vaig intuir quina classe de persona havia respost. 
Una de les preguntes va ser de quin seria el motiu per portar a posar-se nu en un lloc públic i van respondre les típiques de: cridar l'atenció, exibicionisme, crear incomoditat a l'altre gent o per
patologia sexual. No m'ho podia imaginar...! Era increible! Encara hi havia gent que pensava així.
Més diversitat hi va haber en les respostes a la pregunta si en un cos nu hi podia haver bellesa. Unes deien que si, que veure un cos nu era veure bellesa i d'altres comentaven que si, però en un cos de 20 anys i no en un de 60. Clarament aquestes respostes anaven dirigides cap a un tema sexual.
La revista van fer una pregunta “trampa”, al meu parer, quan van preguntar si els que tenen els cossos més bonics tenen més dret d'anar despullats que els que tinguin un cos no tan bonic. Totes
les respostes van ser que no, que no tenen més drets, però en la continuació d'alguna va ser
que un cos lleig fa el ridícul i un cos bonic no.
I com no, va sortir en les respostes una de les excuses més utilitzada per els detractors del nudisme: La higiene.
En definitiva, i mentres escric aquestes linies veig i observo que la societat no està preparada per veure un cos nu fora de l'ambit intim i sexual. És una pena però es així, encara hi ha gent amb mentalitats molt retrògrades. Al final s'imposarà la normalització del nudisme, sense que ens vegim com uns bitxos raros i sobretot que no sigui tabú i sense caràcter sexual.

Nahia

Què és el Naturisme?

L’any 1974 la FNI (Federació Naturista Internacional) va definir el naturisme com:

"El naturisme és una manera de viure en harmonia amb la natura, caracteritzada per la pràctica de la nuesa en comú, amb la finalitat d'afavorir el respecte a un mateix, als altres i al medi ambient"