Què és el Naturisme?

L’any 1974 la FNI (Federació Naturista Internacional) va definir el naturisme com:

"El naturisme és una manera de viure en harmonia amb la natura, caracteritzada per la pràctica de la nuesa en comú, amb la finalitat d'afavorir el respecte a un mateix, als altres i al medi ambient"

dilluns, 18 de maig del 2009

Pasqua a El Fonoll - Festa Hawaiana

Un altre any l'alberg del CCN a “El fonoll” va ser testimoni de la Setmana Santa. Es va celebrar, entre els dies 10 i 13 la “Pasqua” a l'Alberg.

El divendres al matí vam arribar a El fonoll, amb un bon sol després d'una setmana de plujes... Allà ja hi havien socis del CCN més matinadors. Ens estaven instalant a l'Alberg, preparant els llits de l'habitació, i penjant les guarnicions pel cap de setmana, quant apareixen altres socis per participar a la trobada i passar uns dies de tranquilitat lluny de l'estrés de la ciutat.

Sense adonar-nos ja era l'hora de dinar i després de l'àpat i la sobretaula ens decidim a anar a caminar pels camins del voltant del Poble. Quins paratges més macos! I cada cop que hi vas pots agafar una altra ruta per caminar. En arribar a l'alberg i amb el cel amenaçant pluja, en aquell moment el que més venia de gust era beure's un bon té o un bon cafè amb els amics tot jugant, uns als escacs, altres al Trivial. Uns altres llegien o simplement conversaven.

Ja era l'hora de sopar, unes amanides, unes truites i pa amb tomàquet i embotit va ser el menú de la nit. Un cop sopats una mica més de tertulia i jocs i a dormir...

El dissabte ens esperaba un dia molt variat entre núvols i sol, després d'una nit amb una intensa pluja, l'Emili Vives ens tenia preparat un taller de fabricació de pa a les estàncies del menjador del Poble on un nombrós grup de socis i simpatitzants van participar en l'elaboració del pa, on tothom tenia un somriure de diversió, i els nens encara més, perque jugaven i aprenien al mateix temps.

Sense adonar-nos ja era l'hora de dinar on en un moment ja teniem la teca preparada. I quina sorpresa... Van portar una mona! I que n'era de bona!!!

Un cop amb l'estómac ple i amb la digestió feta, un grup de socis van decidir fer una gran caminada mentre altres van preferir anar a jugar una miqueta a badbinton i a Tenis taula.

Un cop ben cansats, tan de caminar com de fer esport, tocaba preparar el sopar previ a la Festa Hawaiana. Unes pizzes i amanides per tothom i de postres fruita a dojo! Un cop sopats, va començar a sonar la música i la gent del poble fins i tot van pujar a ballar... Quina alegria de gent! Vam ballar fins que el cos va poder... Un cop parada la música encara hi havia gent que es veia amb forces per conversar una estona més!

Ja al matí següent hi havia força socis que van haver de marxar per tenir compromisos familiars i vam quedar poquets... Durant el matí vam acomiadar als amics i vam anr a fer una passejada tot veien els caballs i rucs que l'Emili vives té.

Al migdia la paella vegetariana, per dinar, va ser exepcionalment bona! Deliciosa! I com que amenaçava pluja, després de menjar, vam pujar a gaudir de l'estància de l'alberg del CCN. Allà vam poder passar l'estona jugant al trivial i xerrant gairebé fins l'hora de sopar. Un cop sopats vam anar dormir.

Ja al matí del dilluns, gairebé tots els socis vam marxar. Només dessitjant tenir un altre cap de setmana lliure per gaudir de la tranquilitat de l'alberg del CCN a El Fonoll.

Nahia

Què és el Naturisme?

L’any 1974 la FNI (Federació Naturista Internacional) va definir el naturisme com:

"El naturisme és una manera de viure en harmonia amb la natura, caracteritzada per la pràctica de la nuesa en comú, amb la finalitat d'afavorir el respecte a un mateix, als altres i al medi ambient"